Gentse Draakjes

Gents Draakje

Hoog boven de daken waakt de gulden draak van het belfort over het fiere Gent. Volgens de legende was deze draak ooit het boegbeeld van hert schip van de Noorse koning. Na omzwervingen in Constantinopel en Biervliet, valt de draak in de 13de eeuw in handen van de Bruggelingen. In 1382 nemen de Gentenaars de draak mee uit Brugge als oorlogsbuit en plaatsen ze hem op hun Belfort als symbool voor hun onafhankelijkheid. De draak heeft sindsdien Gent en haar inwoners nooit meer verlaten.

Heerlijke melkchocolade met karamelkrokant en fondantchocolade met cuberdon vulling.

Goddelijke Lammetjes

Goddelijk Lammetje

Met deze lammetjes knipogen we naar de gebroeders Van Eyck. Toen  het Lam Gods in 1432 werd afgewerkt, konden we nog geen chocolade proeven in onze gewesten.

Nu kan dit gelukkig wel!

Geniet van de combinatie van melkchocolade met pralinévulling of witte chocolade met frambozenvulling, ambachtelijk vervaardigd.

Typisch Gents

Gentse neuzen

Daar waar vroeger ambachtslui of rondreizende handelaars hun Gentse producten aan de man brachten, zetten wij deze traditie voort. Lokaal lekkers, ambachtelijk gemaakt naar eeuwenoude recepten. We vertellen graag over de zoete geschiedenis van de streek.

U kiest tussen Gentse wippers, cuberdons of poepkes? Of laat u zich liever verleiden door de Gentse kletskop of de zachte peperkoek? Een ding is zeker, u zal niet kunnen weerstaan aan de Gentse chocolade draakjes of lammetjes.